Изречения святых отцов:

Страх Божий понуждает нас бороться с грехом и когда боремся, благодать Божия истребляет их.

— Прп. Марк Подвижник

Талеж

DSC-45
  YouTube-logo-full_color   IMG_1116   fb-art   IMG_1116
маринс груп

Благодарственные молитвы по святом Причащении

Сла́ва Тебе́, Бо́­же. Сла́ва Тебе́, Бо́­же. Сла́ва Тебе́, Бо́­же.

Бла­годарственная мо­лит­ва, 1-я

Бла­годарю́ Тя, Го́с­по­ди Бо́­же мой, я́ко не отри́нул мя еси́ гре́шнаго, но о́бщника мя бы́ти свя­ты́нь Твои́х сподо́бил еси́. Бла­годарю́ Тя, я́ко мене́ недосто́йнаго причасти́тися пре­чи́с­тых Твои́х и не­бе́с­ных Даро́в сподо́бил еси́. Но Вла­ды́ко Че­ло­веколю́бче, нас ра́ди уме́рый же и вос­кре­сы́й, и дарова́вый нам стра́шная сия́ и животворя́щая Та́инства, во благодея́ние и освя­ще́ние душ и теле́с на́ших, даждь бы́ти сим и мне во исцеле́ние души́ же и те́ла, во отгна́ние вся́каго сопроти́внаго, в просвеще́ние о́чию се́рдца моего́, в мир душе́вных мои́х сил, в ве́ру непосты́дну, в любо́вь нелицеме́рну, во исполне́ние прему́дрости, в соблюде́ние за́поведей Твои́х, в приложе́ние Бо­же́­ст­венныя Твоея́ бла­года́ти, и Твоего́ Ца́р­ст­вия присвое́ние: да во свя­ты́ни Твое́й те́ми сохраня́емь, Твою́ бла­года́ть помина́ю всегда́, и не ктому́ себе́ живу́, но Тебе́, на́шему Вла­ды́це и Бла­годе́телю; и та́ко сего́ жития́ изше́д о наде́жди живота́ ве́чнаго, в присносу́щный дости́гну поко́й, иде́же пра́зднующих глас непреста́нный, и безконе́чная сла́дость зря́щих Твоего́ лица́ добро́ту неизрече́нную. Ты бо еси́ и́стинное жела́ние, и неизрече́нное весе́лие лю́бящих Тя, Хри­сте́ Бо́­же наш, и Тя пое́т вся тварь во ве́ки. Ами́нь.

Молитва 2-я, святого Василия Великого

Влады́ко Хри­сте́ Бо́­же, Ца­рю́ веко́в, и Соде́телю всех, благодарю́ Тя о всех, я́же ми еси́ по́дал бла­ги́х, и о причаще́нии пре­чи́с­тых и животворя́щих Твои́х Та́инств. Молю́ у́бо Тя, Бла́­же и Че­ло­веколю́бче: сохрани́ мя под кро́вом Твои́м, и в се́ни крилу́ Твое́ю; и да́руй ми чи́стою со́вестию, да́же до после́дняго моего́ издыха́ния, досто́йно причаща́тися свя­ты́нь Твои́х, во оставле́ние грехо́в, и в жизнь ве́чную. Ты бо еси́ хлеб живо́тный, исто́чник свя­ты́ни, Пода́тель бла­ги́х, и Тебе́ сла́ву возсыла́ем, со От­це́м, и Свя­ты́м Ду́­хом, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва 3-я, святого Симеона Метафраста

Да́вый пи́щу мне Плоть Твою́ во́лею, огнь сый и опаля́яй недосто́йныя, да не опали́ши мене́, Соде́телю мой; па́че же пройди́ во у́ды моя́, во вся соста́вы, во утро́бу, в се́рдце. Попали́ те́рние всех мои́х прегреше́ний. Ду́шу очи́сти, освя­ти́ помышле́ния. Соста́вы утверди́ с костьми́ вку́пе. Чувств просвети́ просту́ю пятери́цу. Всего́ мя спригвозди́ стра́ху Твоему́. При́сно покры́й, соблюди́ же, и сохрани́ мя от вся́каго де́ла и сло́ва душетле́ннаго. Очи́сти, и омы́й, и украси́ мя; удобри́, вразуми́, и просвети́ мя. Покажи́ мя Твое́ селе́ние еди́наго Ду́­ха, и не ктому́ селе́ние греха́. Да я́ко Твоего́ до́му, вхо́дом причаще́ния, я́ко огня́ мене́ бежи́т всяк злоде́й, вся́ка страсть. Мо­ли́т­венники Тебе́ приношу́ вся свя­ты́я, чинонача́лия же безпло́тных, Предте́чу Твоего́, прему́дрыя апо́­сто­лы, к сим же Твою́ нескве́рную чи́с­тую Ма́­те­рь; и́хже мольбы́, Бла­гоутро́бне, приими́, Хри­сте́ мой, и сы́ном све́та соде́лай Твоего́ служи́теля. Ты бо еси́ освя­ще́ние, и еди́ный на́ших, Бла́­же, душ и све́тлость; и Тебе́ лепоподо́бно, я́ко Бо́­гу и Вла­ды́це, сла́ву вси возсыла́ем на всяк день.

Молитва 4-я

Те́ло Твое́ свя­то́е, Го́с­по­ди Ии­су́­се Хри­сте́, Бо́­же наш, да бу́дет ми в живо́т ве́чный, и Кровь Твоя́ че­ст­на́я во оставле́ние грехо́в; бу́ди же ми бла­годаре́ние сие́ в ра́дость, здра́вие и весе́лие; в стра́шное же и второ́е прише́ствие Твое́ сподо́би мя гре́шнаго ста́ти одесну́ю сла́вы Твоея́, мо­ли́т­вами Пре­чи́с­тыя Твоея́ Ма́­те­ре, и всех свя­ты́х.

Молитва 5-я, ко Пре­свя­той Бо­го­ро­ди­це

Пре­свя­та́я Вла­ды́­чи­це Бо­го­ро́­ди­це, све́те помраче́нныя моея́ души́, наде́ждо, покро́ве, прибе́жище, утеше́ние, ра́дование мое́, бла­годарю́ Тя, я́ко сподо́била мя еси́, недосто́йнаго, прича́стника бы́ти пре­чи́с­таго Те́ла и че­ст­ны́я Кро́ве Сы́­на Твоего́. Но ро́ждшая и́стинный Свет, просвети́ моя́ у́мныя о́чи се́рдца; Я˜же исто́чник безсме́ртия ро́ждшая, оживотвори́ мя умерщвле́ннаго грехо́м; Я˜же ми́­ло­стиваго Бо́­га любобла­гоутро́бная Ма́­ти, поми́луй мя, и даждь ми умиле́ние, и сокруше́ние в се́рдце мое́м, и смире́ние в мы́слех мои́х, и воззва́ние в плене́ниих помышле́ний мои́х; и сподо́би мя до после́дняго издыха́ния неосужде́нно приима́ти пре­чи́с­тых Та́ин освя­ще́ние, во исцеле́ние души́ же и те́ла; и пода́ждь ми сле́зы покая́ния и испове́дания, во е́же пе́ти и сла́вити Тя во вся дни живота́ моего́, я́ко бла­гослове́на и препросла́влена еси́ во ве́ки. Ами́нь.

Затем:

Ны́не отпуща́еши раба́ Твоего́, Вла­ды́ко, по глаго́лу Твоему́ с ми́ром: я́ко ви́деста о́чи мои́ спа­се́ние Твое́, е́же еси́ угото́вал пред лице́м всех люде́й, свет во открове́ние язы́ков, и сла́ву люде́й Твои́х Из­ра́­иля.

Свя­ты́й Бо́­же, Свя­ты́й Кре́п­кий, Свя­ты́й Без­сме́рт­ный, поми́луй нас. (Трижды.)

Сла́ва От­цу́, и Сы́­ну, и Свя­то́­му Ду́­ху, и ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Пре­свя­та́я Тро́и­це, поми́луй нас; Го́с­по­ди, очи́сти грехи́ на́ша; Вла­ды́ко, прости́ беззако́ния на́ша; Свя­ты́й, посети́ и исцели́ не́мощи на́ша, и́мене Твоего́ ра́ди.

Го́споди, поми́луй. (Трижды.)

Сла́ва От­цу́, и Сы́­ну, и Свя­то́­му Ду́­ху, и ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

О́т­че наш, И́же еси́ на Не­бе­се́х! Да свя­ти́тся и́мя Твое́, да прии́дет Ца́р­ст­вие Твое́, да бу́дет во́ля Твоя́, я́ко на Не­бе­си́, и на земли́. Хлеб наш насу́щный даждь нам днесь; и оста́ви нам до́лги на́ша, я́коже и мы оставля́ем должнико́м на́шим; и не введи́ нас во искуше́ние, но изба́ви нас от лука́ваго.

Если совершалась Литургия святого Иоанна Златоустаго, читай святому Иоанну:

Тропарь, глас 8-й

Уст твои́х, я́коже све́тлость огня́, возсия́вши бла­года́ть, вселе́нную просвети́; не сребролю́бия ми́рови сокро́вища сниска́, высоту́ нам смиреному́дрия показа́. Но твои́ми словесы́ наказу́я, о́тче Иоа́нне Златоу́сте, моли́ Сло́ва Хри­ста́ Бо́­га спасти́ся душа́м на́шим.

Сла́ва От­цу́, и Сы́­ну, и Свя­то́­му Ду́­ху.

Кондак, глас 6-й

От Не­бе́с прия́л еси́ Бо­же́­ст­венную бла­года́ть, и твои́ма устна́ма вся учи́ши покланя́тися в Тро́и­це Еди́ному Бо́­гу, Иоа́нне Златоу́сте всебла­же́нне, пре­по­до́б­не, досто́йно хва́лим тя: еси́ бо наста́вник, я́ко Бо­же́­ст­венная явля́я.

И ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Богородичен

Предста́тельство хри­стиа́н непосты́дное, Хода́тайство ко Творцу́ непрело́жное, не пре́зри гре́шных моле́ний гла́сы, но предвари́, я́ко Бла­га́я, на по́мощь нас, ве́рно зову́щих Ти: ускори́ на мо­ли́т­ву, и потщи́ся на умоле́ние, предста́тельствующи при́сно, Бо­го­ро́­ди­це, чту́щих Тя.

[Если же совершалась Литургия святого Василия Великого, читай святому Василию:

Тропарь, глас 1-й

Во всю зе́млю изы́де веща́ние твое́, я́ко прие́мшую сло́во твое́, и́мже бо­голе́пно научи́л еси́, естество́ су́щих уясни́л еси́, челове́ческия обы́чаи украси́л еси́, ца́рское свя­ще́ние, о́тче пре­по­до́б­не, моли́ Хри­ста́ Бо́­га, спа­сти́ся душа́м на́шим.

Сла́ва От­цу́, и Сы́­ну, и Свя­то́­му Ду́­ху.

Кондак, глас 4-й

Яви́лся еси́ основа́ние непоколеби́мое Це́рк­ве, подая́ всем некра́домое гос­по́­дство челове́ком, запечатле́я твои́ми веле́ньми, не­боявле́нне Васи́лие пре­по­до́б­не.

И ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Богородичен

Предста́тельство хри­стиа́н непосты́дное, Хода́тайство ко Творцу́ непрело́жное, не пре́зри гре́шных моле́ний гла́сы, но предвари́, я́ко Бла­га́я, на по́мощь нас, ве́рно зову́щих Ти: ускори́ на мо­ли́т­ву, и потщи́ся на умоле́ние, предста́тельствующи при́сно, Бо­го­ро́­ди­це, чту́щих Тя.]

 

[Если же совершалась Литургия Преждеосвященных Даров, читай святому Григорию:

Тропарь, глас 4-й

И́же от Бо́­га свы́ше Бо­же́­ст­венную бла­года́ть восприе́м, сла́вне Григо́рие, и Того́ си́лою укрепля́емь, ева́н­гельски ше́ствовати изво́лил еси́; отону́дуже у Хри­ста́ возме́здие трудо́в прия́л еси́, всебла­же́нне: Его́же моли́, да спа­се́т ду́ши на́ша.

Сла́ва От­цу́, и Сы́­ну, и Свя­то́­му Ду́­ху.

Кондак, глас 3-й

Подобонача́льник показа́лся еси́ Нача́льника па́стырем Хри­ста́, и́ноков чреды́, о́тче Григо́рие, ко огра́де Не­бе́с­ней наставля́я, и отту́ду научи́л еси́ ста́до Хри­сто́во за́поведем Его́: ны́не же с ни́ми ра́дуешися, и лику́еши в Не­бе́с­ных кро́вех.

И ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Богородичен

Предста́тельство хри­стиа́н непосты́дное, Хода́тайство ко Творцу́ непрело́жное, не пре́зри гре́шных моле́ний гла́сы, но предвари́, я́ко Бла­га́я, на по́мощь нас, ве́рно зову́щих Ти: ускори́ на мо­ли́т­ву, и потщи́ся на умоле́ние, предста́тельствующи при́сно, Бо­го­ро́­ди­це, чту́щих Тя.]

 

Затем:

Го́споди, поми́луй. (12 раз.)

Че­ст­не́йшую Херуви́м, и сла́внейшую без сравне́ния Серафи́м, без истле́ния Бо́­га Сло́ва ро́ждшую, су́щую Бо­го­ро́­ди­цу Тя велича́ем.

Сла́ва От­цу́, и Сы́­ну, и Свя­то́­му Ду́­ху, и ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Го́споди, поми́луй. (Трижды.)

Го́споди Ии­су́­се Хри­сте́, Сы́­не Бо́­жий, мо­ли́т­в ра́ди Пре­чи́с­тыя Твоея́ Ма́­те­ре, пре­по­до́б­ных и бо­гоно́сных оте́ц на́ших, и всех свя­ты́х, поми́луй нас. Ами́нь.

После причащения да пребывает каждый в чистоте, воздержании и немногословии, чтобы достойно сохранить в себе Христа принятого.

  • Елена

    Огромное спасибо за размещенный на вашем сайте молитвослов. Им очень удобно пользоваться

Оставить отзыв